la-Pitesti.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii pitestenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Florin Tecău a depus jurământul ca președinte al Consiliului Județean Argeș

Social-democratul Florin Tecău a fost învestit în funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș, vineri, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Administrativ din Pitești.

Zeci de arbori de lalea au înflorit pentru prima dată la Pitești

Zeci de arbori de lalea, plantați în urmă cu mai mulți ani în diferite zone din municipiul Pitești, au înflorit pentru prima dată, a anunțat miercuri primarul Tudor Pendiuc.

Ion Stoica, noul director al Sucursalei Hidroelectrica din Curtea de Argeș

Ion Stoica este, începând de joi, noul director al Sucursalei Hidroelectrica din Curtea de Argeș, iar Vasile Sora este noul director de producție în cadrul aceleiași sucursale, se arată într-un comunicat al companiei.

Florin Tecău este noul președinte al Consiliului Județean Argeș

Social-democratul Florin Tecău, candidatul alianței PSD-UNPR-PC, a câștigat alegerile parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș cu 58,1% din voturi, după centralizarea datelor din toate secțiile de votare. 

Interviu Cătălin Teodorescu (candidat PDL la președinția CJ Argeș): Banii publici trebuie investiți cu maximă eficiență

Banii publici trebuie să fie investiți cu maximă eficiență, în folosul fiecărui cetățean, a afirmat, într-un interviu acordat AGERPRES, președintele PDL Argeș, deputatul Cătălin Teodorescu, candidat la funcția vacantă de președinte al Consiliului Județean (CJ) la alegerile parțiale din 25 mai.

DNA: Avocat din Baroul Argeș, reținut pentru trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a următorilor:

Interviu Ion Popa (candidat la președinția CJ Argeș): Argeșenii trebuie să aibă o alternativă credibilă pentru conducerea județului

Argeșenii au nevoie de o alternativă credibilă pentru conducerea județului, iar această alternativă este reprezentată de PNL, a afirmat, într-un interviu acordat AGERPRES, senatorul liberal Ion Popa, candidat la funcția vacantă de președinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș la alegerile parțiale din 25 mai.

Primarii argeșeni vor avea linie telefonică directă cu dispeceratul furnizorului de energie electrică

Toți primarii din județul Argeș vor avea acces la o linie telefonică directă cu dispeceratul societății care furnizează energie electrică, pentru a se facilita comunicarea în cazul unor situații de urgență, a anunțat marți prefectul Mihail Oprescu. 

CJ Argeș va finanța proiectul de realizare a unei biblioteci digitale virtuale

Consiliul Județean Argeș a aprobat, miercuri, cofinanțarea unui proiect privind digitizarea arhivei de periodice din colecțiile Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu" și crearea unei biblioteci virtuale.

Tăriceanu și Dragnea au participat la deschiderea "Simfoniei lalelelor" de la Pitești

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și vicepremierul Liviu Dragnea au fost prezenți, vineri, la deschiderea ediției din acest an a "Simfoniei lalelelor", tradiționala expoziție internațională dendro-floricolă de la Pitești.

PSD, PNL și PDL și-au stabilit candidații pentru funcția vacantă de președinte al Consiliului Județean Argeș

PSD, PNL și PDL și-au stabilit deja candidații pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș, rămasă vacantă după încetarea înainte de termen a mandatului social-democratului Constantin Nicolescu, pentru conflict de interese.

Interviu Iulian Sârbu (BCCO Pitești): Suntem un real partener al Secret Service și FBI în lupta contra criminalității informatice

Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Pitești a obținut, în acest an, premiul Inspectoratului General al Poliției Române la categoria "Combaterea criminalității organizate".

Magiunul de prune Topoloveni, 100 de ani de tradiție și trei ani de recunoaștere internațională

Magiunul de prune Topoloveni, la cei 100 de ani de tradiție și de nutriție, este mai tânăr ca niciodată și merge mai departe 'hai hui în lume' pentru a reprezenta tradiția gastronomică românească, cu ajutorul unor programe europene de promovare, în valoare de 1,5 milioane de euro.

Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel

Mănăstirea Negru Vodă, centru monastic, istoric și cultural al vechii Curți Domnești a Basarabilor, este așezată la marginea orașului Câmpulung Muscel, pe drumul european ce leagă Brașovul de Pitești.

Peștera Dâmbovicioara și Poiana cu narcise Negrași

Modelarea rocilor calcaroase a generat un relief de suprafață reprezentat prin turnuri, stânci ascuțite și pereți verticali, completat de un relief carstic subteran, reprezentat în principal din peșteri. Astfel, în bazinul hidrografic al Dâmbovicioarei se găsesc circa 50 de peșteri, cele mai importante fiind Dâmbovicioara, Peștera de la Gura Defileului, Peștera Labirintului etc.

Casa Memorială ''George Topîrceanu''

Casa memorială ''George Topîrceanu'' este situată la 6 km de municipiul Câmpulung, în imediata apropiere a mănăstirii Nămăești, în comuna Valea Mare-Pravăț din județul Argeș, și este o filială a Muzeului Municipal Câmpulung Argeș.

Monumentul Eroilor de la Mateiaș

Monumentul Eroilor de la Mateiaș, cunoscut și sub numele de Mausoleul de la Mateiaș, este un monument istoric și cultural de excepție dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918.

Peste 150.000 de bulbi plantați pentru ediția din acest an a "Simfoniei lalelelor" de la Pitești

Peste 150.000 de bulbi de lalele au fost plantați pentru ediția din acest an a "Simfoniei lalelelor" de la Pitești, una dintre cele mai cunoscute expoziții dendro-floricole din Europa.

Județul Argeș - Scurt istoric

Vestigiile arheologice descoperite pe teritoriul județului Argeș atestă existența unor așezări omenești datând din Paleolitic. Descoperirile de pe văile râurilor Dâmbovnic, Argeș, Neajlov, Mozacu dovedesc că această regiune forma, împreună cu văile Oltului și Dârjovului din apropiere, una dintre cele mai însemnate zone ale Culturii de prund din Europa, asemănătoare celor aparținând Culturii Oldowaiană.

Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel

Municipiul Curtea de Argeș este situat în nordul județului Argeș, la o distanță de 38 km de municipiul Pitești. Orașul este situat în depresiunea intracolinară a bazinului superior al râului Argeș și este înconjurat de dealurile și muscelele sudice ale Munților Făgăraș. Municipiul Câmpulung Muscel este localizat în nord-estul județului Argeș, într-o zonă caracterizată printr-un relief aparte: munți, dealuri și podișuri piemontane.

Județul Argeș - Prezentare

Județul Argeș Suprafață totală: 6.826,3 kmp Numărul orașelor: 7, dintre care 3 municipii: Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș Numărul comunelor: 95 Numărul satelor: 577

FC Argeș, de două ori campioană cu Dobrin, a fost îngropată de scandalurile de corupție din 'era Penescu'

La fel ca multe alte cluburi mari din fotbalul românesc, FC Argeș a trecut în ultimii ani prin momente extrem de dificile, care au culminat cu dezafilierea definitivă decisă de Federația Română de Fotbal pe 5 martie 2014.

Argeș - Adevărata fortăreață a lui Dracula este vizitată anual de peste 50.000 de turiști

Cetatea lui Vlad Țepeș de la Poenari, situată pe un pisc abrupt, la intrarea în Cheile Argeșului, este vizitată anual de peste 50.000 de persoane, în ciuda faptului că accesul este destul de dificil, turiștii fiind nevoiți să urce aproape 1.500 de trepte.

Noul prefect de Argeș, Adrian Mihail Oprescu, a fost instalat în funcție

Noul prefect al județului Argeș, Adrian Mihail Oprescu, a fost instalat oficial în funcție joi în prezența vicepremierului Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Contractele cu Dacia le asigură furnizorilor din județ o cifră de afaceri anuală de 800 de milioane de euro

Contractele cu uzina Dacia de la Mioveni le asigură furnizorilor localizați în județul Argeș o cifră de afaceri anuală de 800 de milioane de euro, reprezentând 40% din suma totală alocată de producătorul auto pentru achiziții.

Hidrocentrala Vidraru de pe Argeș, un proiect 100% românesc

Hidrocentrala Vidraru, un proiect 100% românesc și unul dintre cele mai importante obiective economice ale județului Argeș, a produs în cei 48 de ani de funcționare o cantitate de electricitate de 17.034 GWh, trecând prin turbinele sale 25 de miliarde de metri cubi de apă, arată datele furnizate de Hidroelectrica pentru AGERPRES.

Orașul Topoloveni are primul semnalizator al unei Indicații Geografice Protejate

Topoloveni, un oraș cu puțin peste 10.000 de locuitori, recunoscut pentru exportul articolelor de artizanat și al conservelor de legume și fructe, a devenit faimos, în ultimii ani, datorită dibăciei a două vizionare, mamă și fiică, Bibiana și Diana Stanciulov, care au reușit în urmă cu 13 ani să pună pe picioare o secție a unei fabrici falimentare de conserve din localitate și să aducă în scurt timp pe piață produse tradiționale de calitate, curate și autentice.

Județul Argeș, locul trei la creșterea producției industriale, după primele 11 luni din 2013

Județul Argeș ocupa locul al treilea la creșterea producției industriale, după primele 11 luni ale anului trecut, aceasta înregistrând o majorare cu 13,5% față de perioada similară din 2013, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Proiecte de 4,5 miliarde de euro în strategia de dezvoltare a județului Argeș până în 2020

În strategia de dezvoltare a județului Argeș pentru perioada 2014-2020 sunt incluse 224 de proiecte de investiții, în valoare totală de 4,5 miliarde de euro, a anunțat miercuri președintele interimar al Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău. 

Guvernul a numit noi prefecți în județele Argeș și Covasna

Guvernul a decis în ședința de miercuri numirea de noi prefecți în județele Argeș și Covasna, potrivit unor surse guvernamentale. 

Biserica Domnească de la Curtea de Argeș, cea mai veche ctitorie voievodală din Țara Românească

Biserica Domnească de la Curtea de Argeș, ridicată în urmă cu peste șase secole și jumătate, este unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii medievale de la sud de Carpați, fiind cea mai veche ctitorie voievodală din țara Românească.

Conacul Goleștilor, singurul ansamblu laic fortificat din Țara Românească

Conacul Goleștilor, aflat astăzi pe teritoriul administrativ al orașului argeșean Ștefănești, este singurul ansamblu laic fortificat de la sud de Carpați, reprezentativ pentru arhitectura de dinaintea epocii brâncovenești.

Alte știri: 2 1

 

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015